Geschiedenis

Jeugdland Strijen heeft zijn oorsprong gevonden in 1995. Strijen vierde feest in het TES jaar; “Tien Eeuwen Strijen”. Een onderdeel van het activiteitenprogramma was de speelweek voor de schoolkinderen.

Dit was een succes waar zo’n 200 kinderen per dag aan deelnamen.

Het zag er naar uit dat er geen vervolg kwam in het daaropvolgende jaar. Enkele mensen hebben toen op het laatste moment de koppen bij elkaar gestoken en nieuwe mensen erbij gehaald om toch een speelweek te realiseren.

Om continuïteit aan het geheel te geven is in 1996 de Stichting Jeugdland Strijen opgericht en met een groei van ongeveer 40 kinderen per jaar is het evenement uitgegroeid tot een waar dorpsfeest.

Strijense basisschoolkinderen van ± 6 tot en met 13 jaar mogen deelnemen en worden daarin begeleid door heel veel vrijwilligers.

In 2012 deden er meer dan 500 kinderen mee en 250 vrijwilligers. Inmiddels liggen deze aantallen in de laatste jaren iets lager. Dit zal mede te maken hebben met de krimp van de gemeente Strijen.

De Jeugdland-speelweek is inmiddels een traditie geworden en niet meer uit Strijen weg te denken. Deze week vindt altijd plaats in de laatste week van de zomervakantie.